Women Only Yoga weekend 

Eigenlijk is ieder Yogaweekend tot nu toe een succes geweest. Steeds probeer ik de organisatie te verbeteren en of het programma te vernieuwen. Sommige factoren zijn alleen wel onzeker als je naar een nieuwe locatie gaat; je kunt niet alles voorzien. Maar het is ook leuk om steeds weer een nieuw stukje Nederland te ontdekken. Er is zoveel te zien en Nederland is zo mooi. Dit keer had ik gekozen voor het prachtige Noord-Holland, vlakbij de waddenzee. We gingen naar de werkelijk prachtig verbouwde Wierschuur in Hippolytushoef. Dit keer heb ik het Yogaweekend samen met Milou Thieme georganiseerd. Milou zorgde gedurende het gehele weekend voor heerlijk vegan, vegetarisch en glutenvrij eten! Een enorm gezonde en bewuste toevoeging voor de beleving van het yogaweekend. En ik denk nooit meer te evenaren kwa inzet, kwaliteit en liefde. Het eten was echt ongelofelijk lekker.

Persoonlijke ontwikkeling

Ik weet steeds beter wat mijn doel hier op aarde is en als ik op dat gevoel focus gaat eigenlijk alles vanzelf. Het is ontzettend mooi om deelgenoot te zijn van het bewustwordingsproces waar iedereen tijdens een Yogaweekend doorheen gaat. Voor mij zelf zijn alle organisatorische zaken bijzaak, ja het is leuk als er lekkere bedden zijn, het schoon is, de zon schijnt, de zee dichtbij is etc. maar een weekend is pas echt geslaagd voor mij als ik zie, hoor en voel dat mensen een spirituele groei op hun pad gemaakt hebben. Een bepaald inzicht krijgen, een trauma kunnen verwerken of loslaten, tot rust komen, of inspiratie krijgen om hun hart te gaan volgen.

 

De energie in de zaal

Mijn eigen focus is de laatste jaren aan het verschuiven van puur yogales geven naar het lesgeven in combinatie met het managen van de energie in de zaal. Al doende heb ik ontdekt dat ik daarmee kan spelen en een bepaald effect kan bewerkstelligen. Dit kan nog versterkt worden door bepaalde ademhalingstechnieken, oefeningen of rituelen. En dit keer had iedereen geluk; op zaterdagavond was het volle maan! Dus de uitgelezen kans om ook hier iets mee te doen; een Volle maan ceremonie. Dit was naast het heerlijke eten, het hoogtepunt van het weekend voor de meeste mensen.

Volle maan ceremonie

In deze bijzondere gerenoveerde sfeervolle Wierschuur zaten we met z’n allen in het donker met vele kaarsen aan en beleefden we een Sjamanistische magische avond. Tijdens een volle maan-ceremonie laad je jezelf helemaal op met de energie van de maan en laat je los wat niet meer met jou resoneert. Onze voorouders kenden de kracht van het leven in harmonie met de natuur en helaas zijn wij dit in onze huidige maatschappij uit het oog verloren. Voor velen was het een intens emotionele maar ook een mooie ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.

In contact met de natuur

Gedurende het weekend heb ik meerdere oefeningen gegeven om weer in contact te komen met de natuur. En het weer bood gelukkig de kans om dit daadwerkelijk ook buiten te ervaren. En ik weet wel bijna zeker dat dit een diepe indruk op iedereen heeft achtergelaten. We kunnen namelijk zoveel leren van alles wat er leeft om ons heen.

.

Spelen met magie

Het was een super mooi weekend. De energie van de groep was heel fijn….ook ik ben dankbaar dat mijn leven zo is gelopen en ik nu dit soort mooie dingen mag organiseren in mijn leven. Zoals ik al eerder schreef bestaat mijn baan uit het spelen met magie. En ook in de week na het yogaweekend voelden mijn deelnemers en ik nog de impact van het weekend….