Cursussen

Cursussen op Insight Timer van Anne van Leeuwen

Anne heeft vijf cursussen op de Meditatie-app Insight Timer. Insight Timer is de grootste meditatie-app ter wereld met meer dan 20 miljoen gebruikers en meer dan 100.000 meditaties en cursussen.

Leren leven vanuit je intuïtie

Cursus 1: Leren leven vanuit je intuïtie – versnel je spirituele ontwikkeling

Er zijn veel cursussen over hoe je kunt leren mediteren, meditatie is echter maar één onderdeel van je spirituele ontwikkeling. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om meer in contact te komen met jouw intuïtie en om meer vanuit je hart te gaan leven. Misschien voel jij die innerlijke behoefte ook om jezelf meer te ontwikkelen op dit gebied, maar weet je niet zo goed hoe? Dan is deze cursus geschikt voor jou!

Het doel van deze cursus is om jou meer inzichten te geven in jouw eigen spirituele ontwikkeling. Dat je beter gaat begrijpen hoe een spiritueel pad en dan met name jouw pad, zich ontvouwt. Niet door blindelings aan te nemen wat iemand jou vertelt, maar door zelf te voelen waar jij behoefte aan hebt.

Tijdens de cursus krijg je zowel praktische (bewustzijns-) oefeningen aangereikt die jouw bewustzijn verhogen en ik deel ook mijn eigen visie op de verschillende onderwerpen. Ik deel korte meditatie-oefeningen en scripts die jezelf kunt gaan gebruiken, ik laat je kennis maken met de energie van de maan, met spirit guides en engelen. Ik laat je het belang zien van de relatie met jouw voorouders en ik introduceer een aantal rituelen. Tenslotte laat ik zien welke impact een verhoogd bewustzijn op je lichaam kan hebben. Met steeds als achterliggende doel, dat jij onderzoekt of je jezelf hierin herkent en voelt wat wel of niet bij jou past.

Verschillende onderwerpen komen aan bod, waarbij jij in eerste instantie wordt uitgedaagd – zonder oordeel – te luisteren, en vervolgens na te gaan of er bepaalde elementen inzitten die jou persoonlijk aanspreken. En daarmee dan aan de slag te gaan!

 

 

Leerdoelen:

– bewustzijnstechnieken en -oefeningen die zorgen voor spirituele groei

– wijsheid en ervaring op het gebied van spirituele ontwikkeling

– uitleg over meditatievormen

– concrete tips, zoals meditaties die bij de onderwerpen passen

– scripts die jezelf kunt toepassen als je wilt mediteren

– spirituele rituelen

 

De cursus kun je ook bekijken via de Insight Timer website: Leren leven vanuit je intuïtie
 

De cursussen zijn beschikbaar via de Insight Timer app voor gebruikers met een Member Plus account.

De cursussen zijn ook beschikbaar via de website van Insight Timer.

Cursus 2: Krijg inzicht in jouw koers vanuit jouw diepste verlangen

Dit is een cursus over zelfliefde. Alle onderwerpen die in deze cursus aan bod komen, raken het thema zelfliefde. Het is een bijzondere cursus, met als doel om jou handvatten aan te reiken voor jouw persoonlijke groei. Soms blijf je vastzitten in bepaalde denkpatronen of overtuigingen en kan het helpen om hier los van te komen door andere voorbeelden te zien of tips te krijgen om deze barrières te doorbreken. 

De thema’s zijn puur geselecteerd op basis van wat mijn innerlijke wijsheid mij aangaf en waarvan ik voelde dat ik hierover dien te spreken. Ik bespreek onderwerpen als jaloezie en ‘waarom we altijd maar meer willen hebben’ in onze samenleving? Wat ligt daaronder en waarom zijn we zo ver van onszelf verwijderd door dat we altijd naar anderen kijken? Ik ga in op de uitdagingen van het ouderschap in samenhang met een spiritueel leven. Wat zijn de uitdagingen van een interculturele relatie? Wat is zelfliefde precies en hoe verhoudt zich dat tot trauma en schaamte over die trauma wat jou is overkomen? Wat is een healing precies en hoe kan jou dit helpen in jouw proces van echt volwassen worden. 

Op het eerste gezicht allemaal verschillende onderwerpen, die niets met elkaar te maken lijken te hebben. Maar een steeds terugkerend thema in alle modules is: wat is jouw diepste verlangen? Waarom is het zo belangrijk dat je je diepste verlangen kent? In deze cursus zal dat duidelijk worden.

De cursus heeft ook een helend effect op jezelf doordat je bepaalde onzekerheden in jezelf mag loslaten. En als er vragen naar boven komen kun je ze uiteraard aan mij stellen in de Course Classroom. 

“Learn who you are. Unlearn who they told you to be” (- s. mcnutt)

 

 
 
Leerdoelen:

– terugkomen in jouw eigen kracht (niet meer focussen op andere mensen)

– een andere kijk op het hebben van succes

inzicht in jouw eigen opvoeding en hoe je daardoor nu in het leven staat

– wat is zelfliefde, en hoeveel houd jij van jezelf?

– inzicht in jouw persoonlijke trauma’s en hoe je hieraan kan werken

– verhoging van je bewustzijn

– inzicht in jouw diepste verlangen

 
De cursus kun je ook bekijken via de Insight Timer website: Krijg inzicht in jouw koers vanuit jouw diepste verlangen
 

Cursus 3: De avonturen van Sita – Wat vertelt jouw lichaam?

Het doel van deze cursus is dat kinderen bewust worden van hun lichaam en van de signalen (en ook de emoties) die hun lichaam vertelt. Deze cursus gaat over het meisje Sita dat verschillende avonturen in het bos beleeft. Naderhand bespreekt ze deze avonturen vaak met haar oma of opa.

Deze cursus heb ik speciaal voor kinderen gemaakt in de leeftijdscategorie 7 tot 11 jaar. Misschien is het zelfs al interessant voor jongere kinderen en ook zelfs nog voor wat oudere kinderen.

Omdat wij over het algemeen geen begrip hebben van onze innerlijke wereld, zouden we er goed aan doen dit op te nemen in het onderwijscurriculum (van de kleuterschool tot aan de universiteit). Maar helaas is dit niet het geval, vandaar dat ik deze cursus heb gemaakt. Wellicht kan het nu wel een mooie aanvulling op het onderwijs worden.

Als er vragen naar boven komen kun je ze uiteraard aan mij stellen in de Course Classroom.

 

 
 
Leerdoelen:

De inhoud is op zo’n manier gepresenteerd dat het voor kinderen te begrijpen is, dat ze mee kunnen voelen met Sita, en tegelijkertijd de link met zichzelf en hun eigen lichaam kunnen leggen.

– Kinderen leren hoe hun lichaam reageert (of wat er in hun lichaam gebeurt) als ze avonturen meemaken. Zodat zij de signalen van hun eigen lichaam beter leren begrijpen.

– Kinderen leren dat emoties oorzaken hebben en begrijpen wat ze zijn. Ze worden bewust van hun eigen behoeften, verlangens, angsten en wensen op een gezonde en veilige manier.

– Kinderen leren hoe ze spanning kunnen loslaten. En dat ontspanning op welke manier dan ook van belang is.

– Kinderen leren dat hun lichaam een integraal onderdeel is van hun leven. Want als je ze dat niet leert, dan komen ze er langzaamaan los van te staan.

Voor leraren op de basisschool:

Als je dit als leraar ook graag zou willen onderwijzen in jouw klas of in jouw school, dan kun je de cursus voor 19.99$ (16,50 euro) aanschaffen via de Insight Timer website en afspelen via het Smart board in de klas. En de kinderen kunnen dan gewoon luisteren…net als dat je een boek voorleest. Of via de Insight Timer app (met een betaald account) en dan verbinden met een geluidsbox.
De boodschap in de modules zal nog versterkt worden als je het met de kinderen samen na bespreekt.
 
 
De cursus kun je ook bekijken via de Insight Timer website: De avonturen van Sita – Wat vertelt jouw lichaam?
 

Cursus 4: Integreer de chakra’s in jouw leven

In deze cursus leer je kennismaken met de 8 belangrijkste chakra’s in (en buiten) ons lichaam.
 
In de oosterse culturen gaat men ervan uit dat “alles energie is”; zo ook ons lichaam.  Gedurende de cursus zal duidelijk worden dat het belangrijk is om naar het energiesysteem als geheel te kijken. Daarom zal het helings- of opruimingswerk van iedere individuele chakra, ook effect hebben op de andere chakra’s. Als je jezelf wilt ontwikkelen en je bewustzijnsniveau wilt verhogen, dan is het van belang om het afval uit je chakra’s te verwijderen. (en daarmee draag je ook bij aan het verhogen van het bewustzijnsniveau op onze planeet)
 
Er is voldoende informatie op Google over de chakra’s te vinden. Dat is allemaal super interessant en leerzaam, maar die informatie komt binnen via jouw brein. Voor deze cursus heb ik mij afgestemd op mijn hogere zelf waarbij de woorden eigenlijk als vanzelf tot mij kwamen en komt deze informatie direct binnen in jouw hart. Je bewustzijn en kennis over de chakra’s zal dankzij deze authentieke en unieke manier van informatie-uitwisseling toenemen, en makkelijker te integreren zijn in je leven.
 
Zodra je het pad van spirituele ontwikkeling bewandelt, weet je dat er meer is dan alleen jouw ‘mind’ en ons fysieke lichaam. We hebben ook een energetisch lichaam die de hele dag met ons communiceert. Helaas leren we hier niets over op school, maar als je voelt dat je er klaar voor bent om hier meer over te leren, dan is deze cursus bestemd voor jou!
 
Leerdoelen:

– Het doel van deze cursus is niet het begrijpen van al deze informatie, maar het ervaren ervan en de integratie in jouw leven.

– Deze cursus is een ontwikkelingsreis, terwijl je langzamerhand bekend wordt met de chakra’s. Je ondergaat helingswerk en verhoogt je bewustzijn.

 
De cursus kun je ook bekijken via de Insight Timer website: Integreer de chakras in jouw leven
 
Integreer de Chakra's in jouw leven

Cursus 5: Living with cancer – My experiences from teaching at a Cancer Support Community Center

In deze (Engelstalige) cursus deel ik mijn ervaringen van het lesgeven aan mensen die leven met kanker in Ondersteuningscentrum de IJssel. Naar aanleiding van de vele gesprekken met deze deelnemers, weet ik dat overlevenden van kanker zelden een goed psychologisch ondersteuningssysteem hebben nadat de medische ingrepen achter de rug zijn.

Middels deze cursus probeer ik meer bewustwording te creëren voor de processen waar mensen die leven met kanker doorheen gaan. En ik hoop dat mensen die leven met kanker via deze cursus een bepaalde bewustwording ontwikkelen zodat men helende zelfinzichten kan krijgen. En dat men weer vertrouwen in zichzelf en in het lichaam mag gaan ervaren.

Deze cursus is bedoeld voor kankerpatiënten, overlevenden, zorgverleners, familie, vrienden en anderen die inzicht willen krijgen in de processen en het emotionele lijden waar kankerpatiënten mee te maken hebben, en hoe ze de vereiste mentale ondersteuning kunnen bieden.

Ik hoop meer liefde, begrip en empathie voor deze doelgroep te creëren. Deze cursus draagt hopelijk ook bij in het creëren van meer acceptatie voor deze doelgroep wanneer ze klaar zijn om opnieuw te integreren in hun gezin en hun werkplek.

 
De cursus kun je ook bekijken via de Insight Timer website: Living with Cancer
 

Ook krijg je toegang tot de Course Classroom, waarbij je vragen aan Anne kunt stellen. Ook kun je communiceren met andere studenten en leren van elkaars vragen!

Z

Wat

Lesmateriaal (audio’s) en online classroom

}

Tijdstip

Wanneer het jou uitkomt!

Kosten

 Via Member Plus account of $19.99 (€16.50) via Insight Timer website

Wat heb ik nodig?

Telefoon met Member Plus account, of computer/tablet met headset

Een prachtig cadeau

Voor jezelf of voor iemand anders!

Cursus: Living with cancer – My experiences from teaching at a Cancer Support Community Center

Being thankful

Wonderful course, it helped me understand that having cancer and then being a survivor is a day to day opportunity to be thankful.
Anoniem

 

 

 

Cursus: Leren leven vanuit je intuïtie – versnel je spirituele ontwikkeling

Wijsheid van binnenuit

Een fijne cursus. Ik heb het als erg prettig ervaren dat er zo rustig gesproken werd. In tegenstelling tot andere cursussen over intuïtie waar een stuk sneller werd gesproken. Voor mij is dit een teken dat het bij Anne werkelijk van binnenuit komt.
Anoniem

 

 

 

Cursus: Leren leven vanuit je intuïtie – versnel je spirituele ontwikkeling

Heel inspirerend

Wauw, wat een prachtige cursus. Een open, persoonlijk verhaal van hoe je meer spiritueel kunt leven met kleine stapjes.
Je kunt eruit pikken wat bij je past of alles tot je nemen. Heel inspirerend! Dank je wel.
Pauline

 

Cursus: Leren leven vanuit je intuïtie – versnel je spirituele ontwikkeling

Heel veel waardevolle informatie over spirituele ontwikkeling die niet in vakjes past.

Anoniem

Cursus: Leren leven vanuit je intuïtie – versnel je spirituele ontwikkeling

Een zalige cursus

Mij heeft het alvast getriggerd om verder te zoeken naar mijn intuïtie en mijn engelen te ontdekken. Je hebt een zeer aangename stem en een mooi accent. Ik ga enkele modules her beluisteren want er zit heel veel moois in!
Dankjewel om dit te delen.

Anoniem

Cursus: De avonturen van Sita – Wat vertelt jouw lichaam?

Ik kan nu beter over mijn gevoel praten

Ik vond het een enorm leuke meditatie cursus. Anne heeft het erg goed gedaan en vertelt veel fijne dingen. Ik heb er enorm van geleerd. En ik kan nu beter over mijn gevoel praten. Bedankt Anne!

Aimée (9 jaar)

Cursus: De avonturen van Sita – Wat vertelt jouw lichaam?

Dank je wel! Mijn dochter van 9 jaar geniet van elk verhaal. En ze luistert ze nu al voor de 3e keer.

Vera

Cursus: De avonturen van Sita – Wat vertelt jouw lichaam?

Wat een prachtige cursus! Vandaag heb ik de 10e dag beluisterd met mijn drie jongens ( 2, 5 en 7 jaar). Stuk voor stuk prachtige verhalen met een diepere laag. De verhalen zijn erg fijn om naar te luisteren. Ik vind het bijzonder om te merken hoe de jongens later in de week zelf terugkwamen op, met name, hoe ze bepaalde gevoelens ervaren. Bedankt voor je mooie woorden.

Madelief

Cursus: Integreer de Chakra’s in jouw leven

Echt precies wat ik nu nodig heb voor mijzelf. Door eerdere meditaties van jou Anne wist ik al dat jouw manier van begeleiden en je (no-nonsens ) stem goed bij mij passen en doordat ik aangetrokken werd door deze cursus ben ik lid geworden van Insight Timer. Het beste cadeautje dat ik mij wensen kan, dank je wel!

Marieke

Cursus: Integreer de Chakra’s in jouw leven

Beste Anne, ik ben begonnen aan deze cursus. En ook al ben ik pas bij dag 9, (sommige dagen doe ik vaker om ze nog beter te integreren en te openen) ervaar ik al zoveel wijsheid en verandering in mijn lichaam en humeur. Ontzettend bedankt daarvoor! Ik kijk nu al uit naar de rest van de cursus.

Tessa

Cursus: Integreer de Chakra’s in jouw leven

Beste Anne, Jouw stem geeft zoveel vertrouwen en liefde om op ontdekking te gaan. Heel fijn. Met de chakra’s ben ik lekker aan het oefenen. Soms gebeurt er van alles, soms bijna niets en altijd is jouw stem geruststellend, Mijn sterkste ervaring had ik overigens bij je andere cursus over “Vanuit je intuïtie leven” in de sessie waarin je bekijkt / ervaart hoe de intuïtie tot iemand spreekt. Ik had toen echt energie rillingen langs mijn rug. Gaaf!

Daan

When we are open to change and learning from others, we are asking for personal growth.

Aanmelden? 

Stuur een mailtje naar info@yogageeftenergie.nl of bel 06-41209145