50 Plus Yoga & Mindfulness

50 Plus Yoga – Ontspannen en bewegen op een rustiger niveau

In iedere levensfase kan de behoefte opkomen om zorg en aandacht aan het lichaam te besteden. Dit kan zijn vanuit onderhoud van het lichaam. Maar dit kan ook vanuit herstel, mocht je merken dat het lichaam minder vanzelfsprekend beweegt als dat je gewend was. Leer te luisteren en leer respectvol met je lichaam om te gaan. Dan zal de bewegingsvrijheid en de kracht die je gewend bent te voelen zo lang mogelijk bij je blijven.

Voor wie?

Ouderenyoga is geschikt voor iedereen vanaf een jaar of 50, die zijn of haar lichaam soepel wil houden en een moment zoekt voor zichzelf. Heb je ouderdomsklachten zoals gewrichtsproblemen, slaapstoornissen, overgangsklachten, hoge bloeddruk, pijnlijke spieren, artrose, spijsverteringsproblemen, evenwichtsproblemen of andere klachten? Dan kan je prima deelnemen aan deze lessen. Ervaring op het gebied van yoga is niet nodig.

Yoga in eigen tempo

Yoga heeft een geneeskrachtige werking op het lichaam en door de rek- en strekoefeningen krijgt het lichaam nieuwe energie (en blijft het soepel). De houdingen zijn aangepast zodat ieder zijn of haar ritme kan vinden. De houdingen zijn dus niet moeilijk of zwaar, omdat ze in verschillende variaties worden aangeboden. Er is veel aandacht voor de ademhaling en je leert bewuster om te gaan met je lichaamshouding. Bij de oefeningen (zowel staand als liggend) wordt veel aandacht besteed aan ontspanning. Prestatie speelt geen enkele rol. Je zult merken dat je meer kunt doen op de dag nadat je yoga in de ochtend hebt gedaan.

Wanneer en waar?

Maandagochtend 9:15 – 10:30 in de Fonteinkerk in Rotterdam-Hillegersberg

Woensdagochtend 9:15 – 10:30 in Buurcentrum de Fluiter in Capelle aan den IJssel

Bij beide locaties kun je gratis parkeren.

“Fijne stem als begeleiding! Heerlijk rustig en ontspannen…”

Aanmelden? 

Stuur een mailtje naar akvanleeuwen@gmail.com of bel 06-41209145