50 Plus en yoga?

50 Plus en toch op Yoga?

In iedere levensfase kan de behoefte opkomen om zorg en aandacht aan het lichaam te besteden. Dit kan zijn vanuit onderhoud van het lichaam. Maar dit kan ook vanuit herstel, mocht je merken dat het lichaam minder vanzelfsprekend beweegt als dat je gewend was. Leer te luisteren en leer respectvol met je lichaam om te gaan. Dan zal de bewegingsvrijheid en de kracht die je gewend bent te voelen zo lang mogelijk bij je blijven.

Yoga is niet alleen voor slanke jonge dames. Integendeel. Bij Yoga Geeft Energie is iedereen welkom. In alle lessen is de leeftijd gemixed en bijna alle lessen zijn hetzelfde (een rustige mindfulle vorm van yoga). Yoga is goed voor iedereen en het maakt dus niet uit hoe oud je bent. De mensen in onze lessen zijn dus ook een mooie afspiegeling van de samenleving en dat zorgt ook voor een mooie groepsenergie en dynamiek.

Voor wie?

Yoga is geschikt voor iedereen, maar dus ook voor een ieder vanaf een jaar of 50, die zijn of haar lichaam soepel wil houden en een moment zoekt voor zichzelf. Heb je ouderdomsklachten zoals gewrichtsproblemen, slaapstoornissen, overgangsklachten, hoge bloeddruk, pijnlijke spieren, artrose, spijsverteringsproblemen, evenwichtsproblemen of andere klachten? Dan kan je prima deelnemen aan deze lessen. Ervaring op het gebied van yoga is niet nodig.

Yoga in eigen tempo

Yoga heeft een geneeskrachtige werking op het lichaam en door de rek- en strekoefeningen krijgt het lichaam nieuwe energie (en blijft het soepel). Er worden altijd alternatieven aangeboden als je een yogahouding wat lastiger vindt, zodat iedereen zijn of haar ritme kan vinden. De houdingen zijn dus niet moeilijk of zwaar, omdat ze in verschillende variaties worden aangeboden. Er is veel aandacht voor de ademhaling en je leert bewuster om te gaan met je lichaamshouding. Bij de oefeningen (zowel staand als liggend) wordt veel aandacht besteed aan ontspanning. Prestatie speelt geen enkele rol. 

“Fijne stem als begeleiding! Heerlijk rustig en ontspannen…”

Aanmelden? 

Stuur een mailtje naar info@yogageeftenergie.nl of bel 06-41209145

Niemand is ooit te oud om waardevol te zijn.