Mindfulness voor Zwangeren

“Vind innerlijke rust tijdens de zwangerschap”

In opdracht voor het Zwangerenportaal heeft Anne een Mindfulness cursus voor Zwangeren gemaakt. Het Zwangerenportaal is het platform voor verloskundigen, zwangeren en aanstaande ouders in Nederland. Het is een online platform waar je – in een veilige omgeving – je eigen dossier kunt inzien en jouw verloskundige informatie met je kan delen. Het zwangerenportaal biedt zwangeren een duidelijk overzicht wat je per zwangerschapsweek allemaal te wachten staat qua afspraken met de verloskundige, echo’s, de ontwikkeling van je baby en je eigen gezondheid. Het zwangerenportaal biedt ook een compleet cursusportaal met verschillende zwangerschaps-, beval- en babycursussen. Met 13 cursussen kun je jezelf optimaal voorbereiden op de zwangerschap en de bevalling. De cursus Mindfulness voor zwangeren is hier een onderdeel van. En veelal wordt dit uitgebreide cursusaanbod vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

Waarom is de Mindfulness cursus waardevol voor jou als zwangere vrouw?

  • Je zwangerschap is een bijzondere periode vol veranderingen, zowel lichamelijk als emotioneel. Een mindfulness cursus kan je helpen om beter om te gaan met deze veranderingen en je welzijn te bevorderen.
  • Stress tijdens de zwangerschap kan zowel voor jou als je baby schadelijk zijn. Mindfulness technieken, zoals ademhalingsoefeningen en meditatie, kunnen je helpen stress te verminderen en een gezonde omgeving voor jezelf en je baby te creëren.
  • Mindfulness kan je ook helpen bij het omgaan met pijn tijdens de bevalling. Door bewust te zijn van je ademhaling en je lichaam, kun je ontspanning vinden en de bevalling beter doorstaan.

Hoe ziet de Mindfulness cursus voor zwangeren eruit?

De cursus bestaat uit meerdere modules, korte ontspanningsoefeningen en een aantal meditaties. Mindfulness is niets iets dat je binnen een paar dagen kunt leren. Mindfulness gaat over het proces van bewustwording en daarom is het goed om de ontspanningsoefeningen en meditaties meerdere keren te luisteren/herhalen, zodat deze bewustere manier van leven langzaam kan integreren in jouw dagelijkse leven.

De voordelen van de Mindfulness cursus voor zwangeren:

  • Verminderde stress: Mindfulness helpt je om je bewust te worden van je gedachten en emoties, waardoor je beter in staat bent om stress te herkennen en te verminderen. Dit kan leiden tot meer rust en kalmte tijdens je zwangerschap.
  • Betere slaapkwaliteit: Veel zwangere vrouwen ervaren slaapproblemen. Een mindfulness cursus kan je helpen om ’s nachts beter te ontspannen en rust te vinden, wat bijdraagt aan een betaalde nachtrust.
  • Verbeterde emotionele gezondheid: Zwangerschap kan gepaard gaan met stemmingswisselingen en angstgevoelens. Met mindfulness kun je leren om met deze emoties om te gaan en een positieve emotionele balans te bereiken.
  • Verbinding met je baby: door mindfulness te beoefenen, kun je bewust(er) contact gaan maken met je baby. Dit kan helpen bij het versterken van de ouder-kindband nog voor de geboorte.
  • Betere focus en concentratie: Tijdens de zwangerschap kunnen hormonale veranderingen van invloed zijn op je concentratievermogen. Door mindfulness oefeningen te doen, kun je je concentratie verbeteren en beter omgaan met afleidingen.
  • Positieve invloed op je bevalling: Het beoefenen van mindfulness kan je helpen om in het moment te blijven tijdens de bevalling en beter om te gaan met eventuele pijn en spanning.
Mindfulness voor zwangeren

Het beoefenen van mindfulness tijdens je zwangerschap kan een waardevolle toevoeging zijn aan je eigen zorgroutine. Het helpt je om in balans te blijven, stress te verminderen en bewust te genieten van deze bijzondere periode in je leven. 

Ervaar de unieke manier van lesgeven en meld je aan voor een gratis proefles

Stuur een mailtje naar
info@yogageeftenergie.nl
of bel 06-41209145