Herstel Yoga

Herstel Yoga

Iedere dinsdagochtend van 8:45 tot 10:00 is er Herstel Yoga in Wijkcentrum de Harp in Capelle aan den IJssel. Deze zeer rustige Yoga is bestemd voor mensen die Long Covid klachten hebben, MS, of andere chronische aandoeningen. Het is een combinatie van Hatha yoga, Yin yoga en Restorative Yoga met voornamelijk liggende houdingen. Dit is een geschikte oefentherapie voor mensen met chronische klachten die niet aan reguliere yogalessen kunnen deelnemen. 

Uiteraard zal er veel aandacht voor de ademhaling zijn, maar ook voor de opbouw van spierkracht en mindfulness. Ook het lotgenotencontact wordt als ‘helend’ ervaren.

De ervaring van Anne in het lesgeven aan mensen die leven met kanker in het Inloophuis komt hier ook goed van pas.

Dit is dus geen gewone restorative yogales die bij veel yogastudio’s wordt gegeven.

Meld je aan voor een gratis proefles.

Opbouw van de lessen

De verschillende houdingen van Stoelyoga, Yin Yoga en Restorative Yoga zijn eenvoudig en de inspanning is beperkt, maar toch voldoende om nieuwe energie te krijgen. Er is veel aandacht voor bewustwording van spanning (en angst) en het ervaren van de ademhaling in het lichaam. De les vangt altijd aan met een ontspanningsoefening, om eerst even tot jezelf te komen. Daarna volgen er zeer eenvoudige yogahoudingen, waarbij de nadruk ligt op het (leren) respecteren van je eigen (fysieke) grenzen. Iedere les zal worden afgesloten met een ontspanningsoefening/meditatie.

Het effect van yoga & mindfulness

Wij houden de ontwikkelingen voor een mogelijke therapie voor Long Covid patiënten nauw in de gaten, door onze connectie met C-Support. C-Support is een organisatie die mensen met langdurige klachten na Corona ondersteunt. Op dit moment (mei 2023) is er helaas nog geen definitieve therapie die werkt voor mensen met Long Covid. Wat wel inmiddels bekend is, is het volgende:

Rustige beweging (dus yoga) is goed en ook werken aan de ademhaling. Geen rechtopstaande oefeningen, maar juist liggende oefeningen. Werken aan de angst (verlies van vertrouwen in het lichaam) is ook belangrijk. En dit soort dingen doen we gelukkig allemaal in de Herstelyogalessen.  

De combinatie van yoga, ademoefeningen en meditatie heeft – voor mensen met chronische klachten –  onder andere de volgende resultaten op lichaam en geest:

  • Stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam
  • Vermindert stress en angst (vertrouwen terugkrijgen in het lichaam)
  • Vermindert vermoeidheid
  • Geeft een gevoel van diepe en innerlijke rust (acceptatie van de situatie)
  • Vanuit de psycho-neuro-immunologie is bekend dat de mentale gezondheid een belangrijke rol speelt in een goed functionerend immuunsysteem

Speciale Long Covid Herstelyogales

Meer informatie over Long Covid

“De stem, de rust, de woorden, het geeft me zoveel kracht en energie. Dank je Anne!”

Wanneer

Iedere dinsdagochtend
}

Tijdstip

08:45 – 10:00 uur

Kosten

1 les per week – 39 euro per maand

Adres

Wijkcentrum de Harp, Capelle aan den IJssel

Meer informatie of gratis proefles?

Wanneer het functioneren van ons lichaam wordt vertraagd door een ziekte, kunnen we ons heen kijken en analyseren welke werkelijk belangrijke wonden we willen helen: verstoorde relaties, opgekropte angstgevoelens of gevoelens van wrok?

Aanmelden? 

Stuur een mailtje naar info@yogageeftenergie.nl of bel 06-41209145