Docenten

Yoga Geeft Energie

Het team van Yoga Geeft Energie bestaat uit:

Anne van Leeuwen
Pauline van Gelderen
Marike Bruinsma.

 

Yogadocent – Anne van Leeuwen

 

Sinds 2004 beoefen ik yoga en sinds 2010 ben ik fulltime yogadocent. Al sinds mijn jeugd heb ik een grote passie voor alles wat met spiritualiteit, religie en Azië te maken heeft.

Ik heb verschillende docentenopleidingen afgerond bij Integrale Yoga Nederland en daarnaast heb de afgelopen jaren verschillende trainingen gevolgd op het gebied van Healing & trance healing, Awakened Mind coaching, Mindfulness, Inner Engineering, Tsa Lung, Yoga Nidra en Restorative Yoga.

Ik heb verschillende workshops bij docenten over de hele wereld gevolgd en zo mijn yogakennis uitgebreid met Yin Yoga, Hormoon Yoga en Kundalini Yoga.

Sjamanisme – de oudste en krachtigste spirituele levenswijze en helingsmethode die de mensheid kent – is een grote inspiratiebron voor mij. Ik heb verschillende trainingen en workshops gevolgd bij verschillende Sjamanen zoals Aayla Shaman, Little Grandmother, Walk in trust (Pascale Laffutte), Ursula Aerts. Ook heb ik een Hoedstertraining van een MaanCirkel training gevolgd. Een retreat bij Steve Nobel en ik heb mij verdiept in het ‘leven van prana’.

Als je eenmaal yogadocent bent en je ziet wat yoga met een mens doet, betreed je een veld met zoveel meer raakvlakken. Er komen vaak emoties (stress) en trauma bij mensen los tijdens de lessen. En om mensen hier goed in te begeleiden verdiep ik mij continu in allerlei vormen van therapie (of theorieën zoals de Polyvagaal theorie) die tijdens de yogalessen ingezet kunnen worden zoals bijvoorbeeld Emotional Stress Release Therapy.

Yogales en meditaties geven zie ik als mijn grote missie hier op aarde en doe ik iedere dag met veel plezier.

Anne van Leeuwen
“Fijn dat jullie je elke week weer inzetten om de wereld een beetje mooier en liefdevoller te maken.”

Pauline van Gelderen

Yogadocent – Pauline van Gelderen

Door jarenlange praktijkervaring met yoga, mindfulness en meditatie, voelde ik dat ik ook yogales wilde gaan geven. Dat doe ik sinds maart 2023. Inmiddels heb ik deel I van mijn opleiding Docent Integrale Yoga afgerond. Ik heb weer veel extra’s geleerd over yogahoudingen, ademhalingstechnieken, meditaties en de yogafilosofie van Sri Aurobindo en de Moeder. Ik ben meteen doorgegaan met deel II, zo fijn!  Daarnaast volg ik deze periode ook yogaworkshops, onder andere over de Nervus Vagus en over Nadi- en spierherstelyoga.

Al sinds mijn jeugd ben ik bewust bezig met bewegingen van lichaam en geest. Het begon met de sierlijke bewegingen en kracht door spierspanning bij klassiek ballet, later ook het soms uitgaan bij een beweging van ontspanning in de moderne dans. In mijn jonge volwassenheid werd ik geïnspireerd door energetische meditatie en Resonance Healing. Je hoeft geen speciale krachten te bezitten om energie bij een ander aan te kunnen voelen en zelfs te beïnvloeden. Je kunt je gevoel oefenen en hoeft dit niet met je hoofd te begrijpen. Dit alles geeft mij een gevoel van dankbaarheid én wil ik graag helpen delen. Ik zie je graag bij een volgende les!

“Blijf vooral met dit enthousiasme en de vakkundigheid ons stimuleren.”

Yogadocent – Marike Bruinsma

Ik ben Marike Bruinsma en ruim 12 jaar hou ik mij met veel plezier bezig met yoga, meditatie en mindfulness.

Ik werk in de gezondheidszorg als gezondheidszorgpsycholoog en relatie en gezinstherapeut. In de loop der jaren heb ik bij verschillende yogadocenten lessen gevolgd, zo leerzaam omdat iedere docent anders is en er veel verschillende yoga vormen zijn. Al jaren ga ik met Anne graag mee op de yoga weekenden en heb ik veel van haar geleerd. Ik hou zowel van actieve flowyoga als van rustige hatha yoga, de uitlijning en precieze houdingen van Iyengar en het geduld en het lang aanhouden van de Yin.

Yoga en meditatie zijn een vast onderdeel in mijn dagelijks leven. Ik heb verdieping gevonden in meditatie zoals de 10 daagse stilte retreat van Vipassana meditatie. Daarnaast ben ik enthousiast over het platform 30NOW, waar ik me verder ontwikkeld heb in meditatie in het dagelijkse leven en de boeddhistische psychologie.

Mijn lessen bestaan uit rustige yoga houdingen met aandacht voor de ademhaling, contact maken met het lichaam en een eindmeditatie / ontspanning. Ik vind t belangrijk om uit te dragen dat iedereen op zijn eigen wijze mee kan doen, of je nu ervaren bent of niet. Als je wil, kan ik je helpen goed de houding te voelen door kleine aanwijzingen te geven.

Marike de Bruin

Unieke eigen yogavorm

De basis van Yoga Geeft Energie is de Integrale Yoga. Een rustige vorm van yoga waarbij het navoelen na de yogahouding van bijna net zo’n groot belang is, als de houding zelf. Daarnaast hebben we allebei over de jaren heen verschillende trainingen en workshops gedaan en zijn onze lessen een mix van al deze yogavormen geworden.

We hebben een eigen unieke yogavorm ontwikkeld. Zo is de yogales-opbouw anders dan bij andere docenten. De yogavorm is ontwikkeld door in te spelen op de behoeften van de deelnemers. De lessen bestaan uit een mix van alle opgedane kennis en het inspelen op de energie van de groep. Hierbij speelt het creëren van een ontspannen ‘staat van zijn’ een grote rol. Onze grootste kracht is misschien wel het feit dat we ons intuïtief kunnen afstemmen op de energie van de groep, waardoor iedere les een parel op zichzelf is.

“Ik denk dat er veel tijd in de voorbereiding van de lessen zit om ze zo afwisselend te maken.
Kortom….. ik voel me goed bij de aandacht die eraan (en ook dus aan mij) besteed wordt. Ik word door het volgen van de lessen ook soepeler en ontspannen.”

Yoga is a light, which once lit, will never dim.

The better your practice, the brighter the flame.

– B.K.S. Iyengar

“Wat een heerlijke meditatie. Zo ontspannen. Een reis door mijn lichaam en verbinding met de bron.”

Ervaar de unieke manier van lesgeven en meld je aan voor een gratis proefles

Stuur een mailtje naar
info@yogageeftenergie.nl
of bel 06-41209145