Docenten

Yoga Geeft Energie

Het team van Yoga Geeft Energie bestaat uit Anne van Leeuwen en Pauline van Gelderen.

 

Yogadocent – Anne van Leeuwen

Sinds 2004 beoefen ik yoga en sinds 2010 ben ik fulltime yogadocent. Al sinds mijn jeugd heb ik een grote passie voor alles wat met spiritualiteit, religie en Azië te maken heeft. 

Ik heb verschillende docentenopleidingen afgerond bij Integrale Yoga Nederland en daarnaast heb de afgelopen jaren verschillende trainingen gevolgd op het gebied van Healing & trance healing, Awakened Mind coaching, Mindfulness, Inner Engineering, Tsa Lung, Yoga Nidra en Restorative Yoga.

Ik heb verschillende workshops bij docenten over de hele wereld gevolgd en zo mijn yogakennis uitgebreid met Yin Yoga, Hormoon Yoga en Kundalini Yoga.

Sjamanisme – de oudste en krachtigste spirituele levenswijze en helingsmethode die de mensheid kent – is een grote inspiratiebron voor mij. Ik heb verschillende trainingen en workshops gevolgd bij verschillende Sjamanen zoals Aayla Shaman, Little Grandmother, Walk in trust (Pascale Laffutte) en Ursula Aerts. Ook heb ik een Hoedstertraining van een MaanCirkel training gevolgd. En ook heb ik mij verdiept  in het ‘leven van prana’.

Als je eenmaal yogadocent bent en je ziet wat yoga met een mens doet, betreed je een veld met zoveel meer raakvlakken. Er komen vaak emoties (stress) en trauma bij mensen los tijdens de lessen. En om mensen hier goed in te begeleiden verdiep ik mij continu in allerlei vormen van therapie die tijdens de yogalessen ingezet kunnen worden zoals bijvoorbeeld Emotional Stress Release Therapy. 

Yogales en meditaties geven zie ik als mijn grote missie hier op aarde en doe ik iedere dag met veel plezier.

Yogadocent – Pauline van Gelderen

 

Naast mijn werkzaamheden in de financiële en IT branche heb ik van jongs af aan een andere interesse gehad: het bewust bezig zijn met bewegingen van lichaam en geest. Als kind deed ik graag de sierlijke bewegingen van de armen mee bij klassiek ballet. Ik bewonderde de kracht die ook de rest van het lichaam te bieden heeft. Later zag ik dat in moderne dans de bewegingen niet per se uit hoeven te gaan van spanning op de spieren, zoals bij klassiek ballet. Uitgaan van ontspanning levert een andere schoonheid en vooral ander gevoel.

In mijn jonge volwassenheid werd ik geïnspireerd door arts en healer Ton van Gelder. Hij schreef wekelijks verhelderende columns over alledaagse situaties en legde in toegankelijke boeken uit hoe je door middel van energetische meditatie daadwerkelijk stroming kunt voelen in je lichaam. Wat een belevenis! Bovendien legde hij uit dat je geest door de meditatieve focus ook tot rust gaat komen. Nog weer later leerden technieken van Resonance Healing mij dat je niet speciale krachten hoeft te bezitten om energie bij een ander aan te kunnen voelen. Je kunt ze zelfs positief beïnvloeden. Als ‘gewoon’ mens kun je je gevoel oefenen en hoef je dit niet met je hoofd te begrijpen.

Je snapt misschien waarom ik me (na een aantal yogadocenten die mij ook veel geleerd hebben) heel erg op mijn plek voel bij Anne, bij Yoga geeft Energie. Zij heeft mij het afgelopen bijna (!) decennium geholpen bij mijn verdere ontwikkeling van lichaam en geest. Dat geeft mij een gevoel van dankbaarheid én wil ik graag helpen delen. Ik zie je graag bij een volgende les!

Unieke eigen yogavorm

De basis van Yoga Geeft Energie is de Integrale Yoga. Een rustige vorm van yoga waarbij het navoelen na de yogahouding van bijna net zo’n groot belang is, als de houding zelf. Daarnaast hebben we allebei over de jaren heen verschillende trainingen en workshops gedaan en zijn onze lessen een mix van al deze yogavormen geworden.

We hebben een eigen unieke yogavorm ontwikkeld. Zo is de yogales-opbouw anders dan bij andere docenten. De yogavorm is ontwikkeld door in te spelen op de behoeften van de deelnemers. De lessen bestaan uit een mix van alle opgedane kennis en het inspelen op de energie van de groep. Hierbij speelt het creëren van een ontspannen ‘staat van zijn’ een grote rol. Onze grootste kracht is misschien wel het feit dat we ons intuïtief kunnen afstemmen op de energie van de groep, waardoor iedere les een parel op zichzelf is.

Yoga is a light, which once lit, will never dim.

The better your practice, the brighter the flame.

– B.K.S. Iyengar

“Wat een heerlijke meditatie. Zo ontspannen. Een reis door mijn lichaam en verbinding met de bron.”

Ervaar de unieke manier van lesgeven en meld je aan voor een gratis proefles

Stuur een mailtje naar
info@yogageeftenergie.nl
of bel 06-41209145