(Online) Stoelyoga & Mindfulness

Online Stoelyoga & Mindfulness 

Iedere maandagmiddag geeft Anne van Leeuwen Stoelyoga & Mindfulness. Stoelyoga is een geschikte oefentherapie voor mensen die herstellende zijn van een bepaalde ziekte en niet aan reguliere yogalessen kunnen deelnemen. Stoelyoga is echter ook een geschikte bewegingsvorm voor ouderen. Naarmate je ouder wordt, ervaren mensen allerlei soorten klachten zoals bijvoorbeeld artrose. Ook hebben ouderen vaak angst om te vallen. 

Een bepaalde ziekte of een aandoening maakt je opeens bewust van de kwetsbaarheid van je lichaam. Het idee van het lichaam als iets dat er gewoon is, als zekerheid, is weg. Te midden van alle turbulentie die een ziekte, of de nasleep van een operatie met zich meebrengt, kunnen yoga en mindfulness een concreet hulpmiddel zijn. Het brengt je in een bewustwordingsproces, waarin je leert kijken naar je eigen geestelijke en lichamelijke mogelijkheden.

Deze lessen worden gegeven vanuit het Inloophuis voor mensen die leven met kanker In Capelle aan den IJssel. Iedere maandagochtend van 12:00 tot 13:00 kun je de Stoelyogalessen online via zoom volgen.

Opbouw van de lessen

Stoelyogahoudingen zijn eenvoudig en daardoor zijn de lessen voor bijna iedereen geschikt. De inspanning is beperkt, maar toch voldoende om nieuwe energie te krijgen. Er is veel aandacht voor bewustwording van spanning (en angst) en het ervaren van de ademhaling in het lichaam. De les vangt altijd aan met een ontspanningsoefening, om eerst even tot jezelf te komen. Daarna volgen er verschillende yogahoudingen, waarbij de nadruk ligt op het (leren) respecteren van je eigen (fysieke) grenzen. Iedere les zal worden afgesloten met een ontspanningsoefening/meditatie.

Het effect van yoga & mindfulness

Vele onderzoeken hebben laten zien dat het beoefenen van yoga tijdens en na een bepaalde ziekte, een positieve invloed heeft op herstel. De combinatie yoga, ademoefeningen en meditatie heeft onder andere de volgende resultaten op lichaam en geest:

  • Stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam
  • Vermindert stress en angst (vertrouwen terugkrijgen in het lichaam)
  • Vermindert vermoeidheid
  • Verbetert de bewegingsmogelijkheid van de behandelde lichaamsdelen; bijvoorbeeld borst/schouder
  • Geeft een gevoel van diepe en innerlijke rust (acceptatie van de situatie)

 

Wanneer

Iedere maandagmiddag

}

Tijdstip

12:00 – 13:00 uur

Kosten

Een Online Stoelyoga abonnement is 15 euro per maand
Je kan op ieder gewenst moment instromen.

Adres

Online vanuit je eigen woonkamer 

of LIVE bij Inloophuis de IJssel
De Linie 1E
Capelle aan den IJssel

Meer informatie of aanmelden?

info@inloophuisdeijssel.nl

Never stop doing little things for others.
Sometimes those little things occupy the biggest part of their hearts.

 Meer informatie of vragen?

Stuur een mailtje naar
akvanleeuwen@gmail.com
of bel 06-41209145