Yoga voor werkzoekenden

Yoga voor werkzoekenden

Ben jij (langdurig) werkzoekende en/of zit je in de bijstand of schuldsanering en wil je graag yogalessen volgen? Of is het volgen van yogalessen om een andere reden financieel onmogelijk voor jou?

Indien ja, dan ben je van harte welkom om yogalessen met korting te komen volgen. Onze visie is dat Yoga voor iedereen toegankelijk moeten zijn, ongeacht de financiële situatie.

Yoga kan een helende rol spelen als je kampt met financiële zorgen. In de eerste plaats omdat financiële zorgen de meest zware vorm van stress op je lichaam is. En als je hier niet aan werkt komen hier alleen maar meer klachten bij. Daarnaast spelen ook andere factoren een rol zoals schaamte, verlies van zelfvertrouwen, het ontstaan van depressieve gevoelens en verschillende soorten lichamelijke klachten. Door het volgen van yoga blijf je soepeler, bouw je spierkracht op en fysieke klachten verdwijnen. Daarnaast krijg je een betere nachtrust en bouw je weer nieuwe zelfvertrouwen op. Hierdoor sta je sterker in je schoenen en kun je makkelijker opnieuw integreren in de samenleving.

Deze les is overigens niet alleen bestemd voor werkzoekenden.

Wanneer

Iedere woensdagochtend

}

Tijdstip

10:45 – 12:00 uur

Kosten

32 euro per maand

Adres

Buurtcentrum de Fluiter
Wiekslag 3
Capelle aan den IJssel

Meer informatie of aanmelden?

info@yogageeftenergie.nl

Dankzij yoga terug naar werk

Yoga heeft mij geleerd om mezelf beter te leren kennen. Dat alles wat je nodig hebt in je zit. Het biedt mij rust en overzicht. Ik krijg steeds meer vertrouwen in mijzelf en daardoor ervaar ik minder stress. Het verhoogt mijn empathie en compassie. Ik kan steeds beter het geheel zien. Een betere moeder voor mijn kind zijn. Ik voel me beter. Ik heb geleerd om tijd voor Mezelf te maken, naar mijn hart en lichaam te luisteren. Keuzes leren maken. Ik leer Geduld te hebben, iets wat ik van nature niet heb. Grenzen aangeven en grenzen verleggen. 
Kortom Yogales ondersteunt mij hele leven! Ik leer mijn emoties te begrijpen! Mijn boosheid is minder aan het worden. Het allerbelangrijkste; ik heb van Mezelf leren houden en mezelf te accepteren zoals ik ben. Ik wilde al heel lang op yogales maar kon het me als alleenstaande moeder niet permitteren. Dankzij jou lieve Anne, met je gulle hart, mocht ik gratis hiervan gebruik maken. En kijk eens aan!! Nu kan ik het wel betalen. Want ik heb nu een baan op school als onderwijsassistent! Het is zo goed voor je mind, body and soul. Bedankt voor alles Anne.
Muriel

Ik voel me vrij om mezelf te zijn

Ten eerste vind ik dat Yoga in zijn algemeenheid behoort tot goede zelfzorg, in welke hoedanigheid dan ook. Dus iedereen zou aan Yoga moeten (kunnen) doen. Dat Anne dit mogelijk maakt voor mensen met een klein budget (!) getuigd voor mij van liefde en passie voor het vak. Anne weet als geen ander wat Yoga op verschillende lagen: fysiek, mentaal, emotioneel, hormonaal en spiritueel kan veranderen in ons complexe lichaam! Daarom vind ik het bewonderenswaardig dat wat zij ons aanbied, omdat ik het zelf aan den lijve ondervind. Hoe bijzonder Yoga voor mij is geworden heeft dus te maken met WIE de lessen geeft. Ik kan door mijn studie en andere vergelijkingen in mijn leven zeggen dat Anne als persoon een unieke manier van lesgeven heeft – en daar is geen woord van overtrokken. Ik voel me in haar lessen vrij om mezelf te kunnen zijn (als ik mijn beperkingen tegenkom) en de sfeer in de lessen zijn open – prettig – rustig – respectvol en gepast. Ook onderling merk ik dit in een fijne groep van dames. Wat ik aan mezelf merk is dat mijn lijf meer open gaat, door de ademhalingsoefeningen merk ik ook direct een diepere ademhaling. Ik voel me naderhand vaak soepeler en energiek of meer open. De dag daarna heb ik meestal wel spierpijn – wat me soms verbaasd omdat de lessen zo worden gegeven dat ik op het moment van de beoefening het als “minder zwaar“ ervaar. Dit komt omdat ze ons de ruimte geeft om tussen de oefeningen te blijven ontspannen. Dit is echt heel fijn. Dit laatste is ook waarom ik graag bij Anne Yoga volg. De ontspanning tussen de oefeningen en de mooie meditaties op het einde zijn heerlijk !! Werkelijk elke week een super ervaring. Ik merk dat ik op maandag al denk aan de woensdag omdat mijn lichaam erom vraagt. Ik ben blij dat ik de lessen bij Anne kan volgen.
Lieve groet, Helen.

Ik sta sterker in mijn schoenen

Als werkzoekende was ik op een leeftijd geraakt, waarop iemand kennelijk te oud is. Tijdens een persoonlijke zoektocht om mijn leven een zinvolle invulling te geven, kwamen de yogalessen van Anne van Leeuwen op mijn pad. Leven van een bijstandsuitkering, betekent weinig financiële ruimte om activiteiten te ondernemen. De yogalessen van Anne waren voor mij laagdrempelig omdat ze tegen gereduceerd tarief zijn. De lessen op de woensdagochtend ervaar ik elke keer weer als een cadeautje aan mezelf, naast ontspanning kunnen de yogahoudingen best wel pittig zijn. Daarnaast is het een hele fijne en betrokken groep, die elkaar steunt. Na de les is mijn batterij weer opgeladen… en voel ik mij zowel lichamelijk al geestelijk weer in balans. Een week niet naar yoga kunnen, voelt voor mij als een gemis. Ik zou yoga iedereen wel kunnen aanraden, zeker als werkzoekende in een uitkeringssituatie. Ik ben er persoonlijk door gegroeid en thuisgekomen bij mezelf. Zo ben ik bewuster van mezelf, sta sterker in mijn schoenen, kan beter loslaten en de dingen accepteren zoals ze zijn.

Anoniem

Na een zware depressie weer begonnen aan een opleiding

Wat ben ik blij dat ik yoga heb ontdekt. Ik zit nu zo’n 2 jaar op yoga. De yogalessen zijn voor mij dat uurtje exclusief voor mezelf. Ik ervaar de lessen van Anne als fijn, met veel aandacht, duidelijk en ze worden met veel warmte gegeven. Wat yoga voor mij betekent, is dat ik na het uurtje weer lekker ontspannen ben, zowel geestelijk als lichamelijk. Dat ik even bewust naar mijn lichaam en geest mag luisteren. Verder merk ik dat ik me na de yogalessen en meditatie ook beter kan concentreren. Aan de eventuele stress die ik bijvoorbeeld thuis heb of andere dingen denk ik dan even niet meer. Na 6 jaar van een burn-out en een zware depressie heb ik nu eindelijk de stap genomen om een opleiding te beginnen. En allemaal dankzij Anne.

Anoniem

Never stop doing little things for others.
Sometimes those little things occupy the biggest part of their hearts.

Aanmelden? 

Stuur een mailtje naar info@yogageeftenergie.nl of bel 06-41209145