Insight Timer

Thuis mediteren via de Insight Timer app

Thuis mediteren kun je zelf doen, maar je kunt ook mediteren door een geleide meditatie te volgen. Een fijne app met meer dan 100.000 meditaties is Insight Timer. Deze app kun je gratis downloaden op je telefoon.

Er zijn ook meer dan 100 geleide meditaties van Anne van Leeuwen beschikbaar in deze app. Je kunt haar vinden onder docente Anne van Leeuwen. Regelmatig neemt zij nieuwe meditaties op en voegt ze deze toe aan de app. De meditaties van Anne van Leeuwen zijn al meer dan 625.000 keer afgespeeld.

Heel veel mensen hebben hier baat bij. Vooral als mensen s’avonds en s’nachts moeite hebben om tot rust te komen, of in slaap te vallen.

Er staan ook een aantal meditaties en korte ‘verhaaltjes voor het slapen gaan’ voor kinderen op de app. De meditatie “Zwemmen met dolfijnen” is al meer dan 70.000 keer beluisterd. Veel kinderen luisteren naar deze meditatie voordat ze gaan slapen om lekker rustig te worden.

Hoe werkt het? Je download de app Insight Timer op je telefoon. Zoek docent Anne van Leeuwen op en vervolgens selecteer je een meditatie. Je doet oortjes in en luisteren maar.

Avondmeditatie: Je Dag Afsluiten” is ook een zeer populaire meditatie op Insight Timer.

Inmiddels is Anne van Leeuwen één van de meest beluisterde Nederlandstalige docenten op Insight Timer met meer dan 10.000 volgers!

LIVE op Insight Timer (Meditatieavond) 

Regelmatig gaat Anne ook LIVE op deze meditatie-app voor een meditatie. Tijdens deze LIVE sessies geeft Anne een mooie, wat langere meditatie van ongeveer een uur in het Engels of in het Nederlands en mediteer je samen met mensen van over de hele wereld. Het thema is iedere week anders. Na de meditatie bespreekt Anne altijd de ervaringen van de deelnemers die ze tijdens de meditatie hebben opgedaan. Ook kun je lid worden van Anne’s Meditation Circle op Insight Timer. Ook hier kun je je ervaringen delen over de meditatie, of andere vragen stellen.

Waarom mediteren in een groep? 

Er is een groot verschil als je alleen of samen mediteert. Samen mediteren zorgt voor synergie en daardoor is er een groter effect. De afstand – omdat het online gebeurt – zorgt ervoor dat je alles nog intenser beleefd, juist omdat je open staat en alles goed wilt ervaren. De ervaring is groots, veel mensen komen in een diepere stilte. Alsof je bij een diepere laag in jezelf komt. Het gevoel van rust en ruimte is soms echt onbegrensd. Je kunt andere mensen letterlijk op dezelfde golflengte ontmoeten. Geregistreerde EEG-resultaten laten namelijk zien dat hersengolven tijdens het mediteren synchroniseren. Mediteren in een groep is een leuke en gezonde manier om te socialiseren. Daarbij is het een vaardigheid die goed is voor zowel je geest als je lichaam.

Onderzoek naar de kracht van groepsmeditatie is al enkele decennia aan de gang. De resultaten lijken te valideren wat de oude wijzen zeiden; dat er meer vrede is in de nabijheid van een verlicht iemand. Individueel zien we onszelf misschien niet als verlicht, maar het groepseffect vermenigvuldigt elk afzonderlijk lid. – Deepak Chopra

Benodigdheden

  • Een telefoon met een goede internetverbinding.
  • Download de app Insight Timer op je te telefoon en zoek Anne van Leeuwen op.
  • Houd bij wanneer Anne online gaat en log dan in op de app.
  • Zorg voor een rustige plek waar je de meditatie kunt volgen.
  • Zet wellicht een kopje thee klaar om te drinken na de meditatie, terwijl je kunt luisteren naar hoe anderen de meditatie hebben ervaren.

 

Wie kan er meedoen?

Iedereen is welkom. Ervaring met mediteren is geen vereiste, maar voor beginners is gelijk een uur mediteren wellicht wel wat lang.

“Prachtige meditatie. Tranen in mijn ogen toen ik het midden van het meer bereikte. Bedankt Anne”

Anne van Leeuwen
“Al een tijd luister ik met enorm veel plezier naar jouw meditaties op Insight Timer. Ze raken iets in me. Echt heel fijn. Dus heel veel dank daarvoor.”

Anne van Leeuwen
“Het gaat zowel fysiek als mentaal steeds beter met mij en dat is mede te danken aan al jou mooie meditaties en cursussen op Insight Timer!”