IJssel en Lekstreek

di 8 aug 2017, 16:26

Capelle – Jose Holtrop vertelt hoe yogalerares Anne van Leeuwen uit Capelle aan den IJssel haar hielp om er na een moeilijke tijd weer bovenop te komen.

Zeven magere jaren

‘Zeven magere jaren’, zo kan ik de afgelopen periode in mijn leven rustig noemen. Na de diagnose kanker volgde door de recessie mijn reorganisatieontslag. Van de kanker herstelde ik voorspoedig, weer aan het werk komen is gezien mijn leeftijd (53) een groot probleem. Elke dag zoek ik alle vacaturesites af naar die ene werkgever die mij in dienst wil nemen. Honderden brieven zijn de deur uitgegaan zonder resultaat.

Afbrokkelen van mijn zelfbeeld

Langzaam brokkelde mijn zelfbeeld af. Tot ik via via terecht op de website van yogalerares Anne van Leeuwen uit Capelle aan den IJssel. Na eerst te lezen wie deze dame was las ik haar artikel over Yoga bij burn-out, ziekte & herstel. Ik raakte geïnteresseerd in Anne’s manier van lesgeven. En omdat ze op woensdagmorgen gratis lesgeeft aan langdurig werklozen, stond ik de week erop voor het eerst op een yogamatje.

De yogalessen van Anne

De lesuren van Anne zijn opgebouwd uit drie elementen. Bij aanvang is er een moment waarin je even helemaal naar binnen keert, je focust op wat er speelt in je hoofd, wat je voelt in je lichaam, zonder erover te oordelen. Na dit korte zelfonderzoek (bodyscan) zijn je lichaam en geest klaar voor de yogales. Anne legt voor elke yoga pose duidelijk uit – of doet de houding voor – hoe deze uitgevoerd moet worden. Na ongeveer veertig minuten yoga wordt de les afgesloten met een geleide meditatie bedoeld om stress tegen te gaan en kalme en heldere geest te creëren. Mijn ervaring is dat ik na elke les een positiever zelfbeeld ontwikkelde, mijn grenzen beter aan kon geven, een evenwichtiger mens werd.

Wat wil ik?

Deze positieve ontwikkeling heeft grote invloed op mijn leven en mijn jacht naar een baan. Door regelmatig stil te staan bij de vraag: ‘Wil ik dit wel?’ ga ik gerichter op zoek naar werk dat bij me past. Ik kan beter omgaan met vervelende reacties die je regelmatig krijgt als oudere werkzoekende. Door me te focussen op het goede in mijn leven vind ik telkens weer de moed om door te gaan. Erop te vertrouwende dat alles goed komt. Het resultaat? In de afgelopen periode word ik regelmatig uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, het is alleen nog wachten op de perfecte werkplek!

Ben je werkloos en zou je ook graag mee willen doen aan de gratis yogalessen? Meld je dan aan: Stuur een mailtje naar akvanleeuwen@gmail.com of bel 06-41209145