Anne van Leeuwen – Yoga docent

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Voorstellen

Mijn naam is Anne van Leeuwen en ik beoefen yoga sinds 2004. Sinds 2010 geef ik full time yogales. Ik heb een grote passie voor alles wat met spiritualiteit, religie en Azië te maken heeft. Daarnaast heb ik mijn man in India ontmoet toen ik daar voor mijn studie Bestuurskunde onderzoek deed.

Integrale Yoga Nederland

Zodoende heb ik inmiddels uitgebreide ervaring in het lesgeven van hatha yoga. Bij Integrale Yoga Nederland heb ik de volgende opleidingen afgerond:

  • Docent Integrale Yoga beginners
  • Yoga voor Gevorderden I en II
  • Hoger dan Yoga
  • Geestelijk Genezen

Centrum Sensibel

Bij Centrum Sensibel heb ik in 2016 en 2017 de volgende trainingen gevolgd:

  • Healing & trance healing
  • Trance Mediumschap
  • Intuïtieve ontwikkeling

Lama Tulku Lobsang Rinpoche

In November 2015 heb ik een Tsa Lung retreat bij Lama Tulku Lobsang Rinpoche gevolgd. Tulku Lobsang Rinpoche reist de hele wereld over om zijn kennis over het Tibetaanse Boeddhisme, medicijnen en astrologie te delen met anderen. Tijdens deze week heb ik kennis gemaakt met deze intensieve Tibetaanse vorm van yoga genaamd Tsa Lung.

Samengevat bestaat Tsa Lung uit verschillende ademhalingstechnieken, dynamische houdingen en visualisaties. Deze werken op de energiekanalen van ons lichaam. Het doel is om alle kanalen te openen, zodat de energie vrij door het lichaam kan stromen. Vervolgens kan deze energie dan gebruikt worden voor ‘self-healing’ of worden doorgegeven aan anderen. Tevens was dit mijn eerste kennismaking met Tantrayana Boeddhisme, de Boeddhistische stroming die deze Lama volgt. Ook deze opgedane nieuwe kennis, bewustwording en inzichten neem ik weer mee in mijn yogalessen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1530600203902-f53a4679-bbee-8″ include=”131,130,60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Suzanne Tempel

Bij Suzanne Tempel – 1st Awakened Mind Coach in Nederland – heb ik in 2017 een Awakened Mind coaching traject gevolgd. Dat is een op EEG gebaseerde, mentale training ofwel Brainwave Training. Awakened Mind Coaching is een vorm van begeleiding die erop gericht is je bewustzijnsstaat te laten ontwikkelen. Zodoende ontwikkelt je staat van bewustzijn van een normale waaktoestand naar een Awakened Mind staat en verder. De ‘Awakened Mind staat’ is een hogere staat van bewustzijn.

Sadhguru

In Februari 2018 heb ik ‘Inner Engineering’ van Sadhguru gevolgd. Een 4-daags programma waarin ik onder andere de Shambavi Mahamudra Kriya (een bijzondere reeks yoga en ademhalingsoefeningen) heb geleerd. Het programma is ontworpen door Sadhguru, een yogi, een visionair en een belangrijke autoriteit op het gebied van yoga. In december 2018 heb ik zijn Ashram (Isha Yoga Centre) in Coimbatore in India bezocht. De Isha Foundation is een non-profit organisatie en in 1992 opgericht door Sadhguru. Het biedt yoga-programma’s over de hele wereld aan en is betrokken bij initiatieven op het gebied van maatschappelijk werk, onderwijs en milieu. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1530600203907-b26749ca-8042-9″ include=”32,57,129″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Aayla Shaman

In November 2018 heb ik een workshop Sjamanisme bij Aayla Shaman gevolgd. De Siberische sjamaan Aayla is een expert in het werken met kosmische energie. Aayla Shaman is een eenvoudige vrouw, die haar kennis over alle religies en culturen in de wereld deelt. Tijdens de workshop werden de basisprincipes van het Sjamanisme gedeeld. Een belangrijke overtuiging binnen het Sjamanisme is de liefde en respect en het eren van je voorouders (ouders en grootouders en daarvoor). De enorme diversiteit van de culturen op aarde zijn inherent verweven met hun sjamanistische voorouders en hun rituelen. En deze relatie met je voorouders is cruciaal in het Sjamanisme. Sjamanen geloven dat vanwege het gebrek aan respect/eer/liefde voor onze grootouders dat er allerlei ziektes en problemen in de stambomen van mensen ontstaan. Het Sjamanisme gaat over het begrip van de eeuwige cyclus van geboorte, leven en dood. 

Unieke eigen lesopbouw

Ik heb een unieke eigen yogales-opbouw ontwikkeld door in te spelen op de behoeften van mijn deelnemers. Hierbij speelt het creëren van een ontspannen ‘staat van zijn’ een grote rol. Mensen komen na een drukke dag binnen en zitten met hun aandacht ergens anders. De opgebouwde adrenaline is nog voelbaar in het lichaam. Het is van belang om eerst terug te gaan naar je lichaam. Vervolgens kom je weer in contact met jezelf.  Zo kun je je helemaal ontspannen. Bewustwording speelt hierbij een grote rol.

Samengevat gaat de yogales in één mooie flow achter elkaar door. Door middel van een diepe naar binnen gerichte concentratie. Bovendien eindigt de yogales altijd met een meditatie. Zo word je bewuster van je lichaam en pik je de signalen in het dagelijks leven ook makkelijker op. En ga je niet meer over je grenzen heen. Yoga zorgt ervoor dat je – steeds meer – echt jezelf kunt zijn zonder het contact met je lichaam te verliezen. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Yoga is a light, which once lit, will never dim. The better your practice, the brighter the flame. – B.K.S. Iyengar” font_container=”tag:h2|text_align:center” google_fonts=”font_family:Alex%20Brush%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Benieuwd naar mijn unieke manier van lesgeven?” txt_align=”center”]Stuur een mailtje naar akvanleeuwen@gmail.com of bel 06-41209145[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/cd5Bam4lymY” title=”Anne van Leeuwen – Yoga Geeft Energie”][/vc_column][/vc_row]