Anne van Leeuwen – Yoga docent

Yogadocent – Anne van Leeuwen

Anne van Leeuwen beoefent yoga sinds 2004. Sinds 2010 is zij full time yogadocent. Ze heeft een grote passie voor alles wat met spiritualiteit, religie en Azië te maken heeft. Daarnaast heeft zij haar man in India ontmoet toen ze daar voor haar studie Bestuurskunde onderzoek deed. Samen hebben zij twee kinderen.

Docentenopleidingen (Yoga & Mindfulness)

Zij heeft verschillende docentenopleidingen afgerond bij Integrale Yoga Nederland: Docent Integrale Yoga beginners, Yoga voor Gevorderden I en II, Hoger dan Yoga en Geestelijk Genezen.

Daarnaast heeft zij de afgelopen jaren verschillende trainingen gevolgd bij Centrum Sensibel; Healing & trance healing, Trance Mediumschap en Intuïtieve ontwikkeling. Zij heeft een Awakened Mind coaching traject bij Suzanne Tempel gevolgd. Dat is een op EEG gebaseerde, mentale training ofwel Brainwave Training die erop gericht is je bewustzijnsstaat te laten ontwikkelen. Ze heeft The essence of Mindfulness course bij het Inner Mind Institute gevolgd. Ze heeft de Online Yoga Nidra en Trauma Specialisatie Teacher Training bij Rashna Tjikoeri gevolgd. Ze heeft de Online Goddess Restorative Yoga Teacher Training bij Kata van Doesselaar gevolgd.

Ze heeft verschillende yoga workshops bij docenten over de hele wereld gevolgd en zo haar yogakennis uitgebreid met Yin Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Restorative Yoga, Hormoon Yoga, Yoga Nidra en Kundalini Yoga. Haar lessen zijn inmiddels een mix van al deze vormen samen.

Yoga retreats

Ook heeft Anne verschillende retreats bij Lama Tulku Lobsang Rinpoche (een Tsa Lung retreat) en Sadhguru (Inner Engineering) gevolgd. Tsa Lung bestaat uit verschillende ademhalingstechnieken, dynamische houdingen en visualisaties die werken op de energiekanalen van ons lichaam. Inner Engineering is een 4-daags programma waarin je een bijzondere reeks yoga en ademhalingsoefeningen leert.

Sjamanisme

Anne heeft ook een grote interesse in het Sjamanisme. Sjamanisme is de oudste en krachtigste spirituele levenswijze en helingsmethode die de mensheid kent. Anne heeft verschillende trainings en workshops gevolgd bij verschillende Sjamanen zoals Aayla Shaman, Little Grandmother, Walk in trust (Pascale Laffutte) en Ursula Aerts. Ook heeft ze zich verdiept in het ‘leven van prana’ tijdens een retreat onder leiding van Amudra Madhura.

Trauma & Stress gerelateerde oefeningen

Als je eenmaal yogadocent bent en je ziet wat yoga met een mens doet, betreed je een veld met zoveel meer raakvlakken. Er komen vaak emoties (stress) en trauma bij mensen los tijdens de lessen. En om mensen hier goed in te begeleiden heeft Anne ook workshops gevolgd zoals Emotional Stress Release Therapy, en heeft ze workshops gevolgd bij the Embodiment Conference en van Trauma expert Dr. Gabor. Hierdoor kan ze ook oefeningen in de les aanbieden om mensen hier extra in te ondersteunen.

Unieke eigen yogales-opbouw

Anne heeft inmiddels een unieke eigen yogavorm (of yogatherapie) ontwikkeld door in te spelen op de behoeften van haar deelnemers. Haar lessen bestaan uit een mix van alle opgedane bovenstaande kennis en het inspelen op de energie van de groep. Hierbij speelt het creëren van een ontspannen ‘staat van zijn’ een grote rol. Maar haar grootste kracht is misschien wel het feit dat zij zich intuïtief kan afstemmen, waardoor iedere les een parel op zichzelf is.

Mooie stem & Meditatie app Insight Timer

Veel mensen ervaren de stem van Anne als erg prettig. Dat is ook te merken aan het aantal keer dat haar meditaties zijn beluisterd op de (gratis) meditatie-app Insight Timer. De meest gemaakte opmerkingen onder haar meditaties gaan over de fijne en rustgevende stem. Beluister hier één van Anne’s meditaties: Vind jou passie

“Benieuwd naar mijn unieke manier van lesgeven?” Stuur een mailtje naar akvanleeuwen@gmail.com of bel 06-41209145

Anne van Leeuwen – Yoga Geeft Energie