MaanCirkel

De eerste Vrouwen MaanCirkel in Capelle aan den IJssel

Vanaf januari 2020 is er iedere maand op vrijdagavond een vrouwen MaanCirkel.

Een MaanCirkel is een besloten cirkel van vrouwen die iedere Maan bij elkaar komen. Tijdens deze bijeenkomst verbinden wij ons met de natuur en haar krachten en voeren rituelen uit.

Voor Anne van Leeuwen is het hoeden van een MaanCirkel een logische volgende stap in haar eigen ontwikkeling. Ze was al een tijdje op zoek naar een manier om meer verdieping tussen vrouwen onderling te creëren (het Women Only Yogaweekend in september 2019 was het begin), totdat het hoeden van een MaanCirkel op haar pad kwam. In het hoeden van een MaanCirkel komen veel aspecten aanbod waar zij al die jaren voorbereidend werk voor heeft gedaan, zoals het begeleiden van groepen, yogalesgeven, meditaties en trancereizen geven, energetisch genezen, de yogaweekenden etc. Zij is ervan overtuigd dat dit een hele mooie manier is om maandelijks met vrouwen samen te komen om te verbinden, delen en te zijn. 

Vrouwenkracht

Samenkomen in een MaanCirkel is een helende daad. Helend voor jouw vrouwelijkheid en voor de verbinding van vrouwen onderling. Door het ritme van de maan te volgen in een MaanCirkel zal deze vrouwenkracht ontwaken en ook bijdragen aan een betere wereld. Hoe meer vrouwen zich in cirkels verbinden, elkaar ondersteunen en versterken, hoe geheelder en groter het Oeroude krachtveld van Vrouwenenergie wordt.

Woman, if Circle’s calling, I’d be honored to journey into the depths (and the heights) with you!

Wat is een MaanCirkel?

Een MaanCirkel heeft in tegenstelling tot een Rode tent bijeenkomst geen open karakter. Je kiest bewust voor deelname aan een MaanCirkel en gaat het Zusterschap commitment aan. Met 12 of 13 vrouwen is de Cirkel dan ook gesloten. Er is altijd een vaste Hoedster van de MaanCirkel aanwezig die de heilige ruimte waarin de Cirkel plaatsvindt bewaakt.

Jezelf dragen

Wat erg belangrijk is voor het aangaan van Zusterschap is het ‘dragen van jezelf’. Hoewel autonomie in jezelf en verbinding met Zusters in een Cirkel tegenstrijdig lijkt, gaan ze in hand in hand met elkaar. “Je doet het zelf, maar niet alleen”. 

Zusterschap

Deelnemen aan een MaanCirkel is een heel mooi proces, maar kan af en toe ook intens zijn. Dat vraagt om een veilige omgeving, waarbij iedereen bereid is tot introspectie en zelfreflectie. Soms kun je getriggerd worden door iets dat een zuster tegen je zegt en dan wordt er van je gevraagd dit niet bij de ander neer te leggen, maar in jezelf te onderzoeken. Dit is een kans om op een veilige manier delen van jezelf te onderzoeken, maar ook te omarmen en te helen. Geen eenvoudig proces, maar als je hierin groeit maak je een hele mooie (spirituele) ontwikkeling door.

Opbouw van een Cirkel

De MaanCirkels verlopen altijd volgens een bepaalde opbouw met vaste rituelen:

  • Openingsritueel
  • Openings deelronde, waarbij je met een geopend hart en in een veilige Space deelt hoe het met jou gaat
  • Open ruimte, waarbij ruimte is voor trancereizen, meditaties, creativiteit, opstellingen, drummen, Mantras zingen, sjamanistische technieken, e.d.
  • Afsluitende deelronde – ieder zuster mag de persoonlijke ervaringen van de avond delen
  • Sluitritueel

In 2020 komen we iedere Maan(d) op een vrijdagavond bij elkaar.

De MaanCirkel zit vol op dit moment. Je kunt wel op de wachtlijst komen te staan.

Je kunt dan contact opnemen met Anne van Leeuwen: akvanleeuwen@gmail.com

“A circle of women may be the most powerful force known to humanity. If you have one, embrace it. If you need one, seek it. If you find one, for the love of all that is good and holy, dive in. Hold on. Love it up. Get naked. Let them see you. Let them hold you. Let your reluctant tears fall. Let yourself rise fierce and love gentle. You will be changed. The very fabric of your being will be altered.”

– Jeanette LeBlanc

A sister is both your mirror and your opposite.

Interesse in deelname aan een MaanCirkel?

Stuur een mailtje naar
akvanleeuwen@gmail.com
of bel 06-41209145