LIVE op Insight Timer

LIVE op Insight Timer (Meditatieavond)

Iedere woensdagavond om 21:00 gaat Anne LIVE op de meditatie-app Insight Timer voor een meditatie. Tijdens deze LIVE sessies geeft Anne een mooie, wat langere meditatie van ongeveer een uur in het engels en mediteer je samen met mensen van over de hele wereld. Het thema is iedere week anders.

Na de meditatie bespreekt Anne altijd de ervaringen van de deelnemers die ze tijdens de meditatie hebben opgedaan. Ook kun je lid worden van Anne’s Meditation Circle op Insight Timer. Ook hier kun je je ervaringen delen over de meditatie, of andere vragen stellen.

Waarom mediteren in een groep?

Er is een groot verschil als je alleen of samen mediteert. Samen mediteren zorgt voor synergie en daardoor is er een groter effect. De afstand – omdat het online gebeurt – zorgt ervoor dat je alles nog intenser beleefd, juist omdat je open staat en alles goed wilt ervaren. De ervaring is groots, veel mensen komen in een diepere stilte. Alsof je bij een diepere laag in jezelf komt. Het gevoel van rust en ruimte is soms echt onbegrensd. Je kunt andere mensen letterlijk op dezelfde golflengte ontmoeten. Geregistreerde EEG-resultaten laten namelijk zien dat hersengolven tijdens het mediteren synchroniseren. Mediteren in een groep is een leuke en gezonde manier om te socialiseren. Daarbij is het een vaardigheid die goed is voor zowel je geest als je lichaam.

Onderzoek naar de kracht van groepsmeditatie is al enkele decennia aan de gang. De resultaten lijken te valideren wat de oude wijzen zeiden; dat er meer vrede is in de nabijheid van een verlicht iemand. Individueel zien we onszelf misschien niet als verlicht, maar het groepseffect vermenigvuldigt elk afzonderlijk lid. – Deepak Chopra

“Prachtige meditatie. Tranen in mijn ogen toen ik het midden van het meer bereikte. Bedankt Anne”

Benodigdheden

  • Een telefoon met een goede internetverbinding.
  • Download de app Insight Timer op je te telefoon en zoek Anne van Leeuwen op.
  • Ga online op woensdagavond om 21:00.
  • Zorg voor een rustige plek waar je de meditatie kunt volgen.
  • Zet wellicht een kopje thee klaar om te drinken na de meditatie, terwijl je kunt luisteren naar hoe anderen de meditatie hebben ervaren.

 

Wie kan er meedoen?

Iedereen is welkom. Ervaring met mediteren is geen vereiste, maar voor beginners is gelijk een uur mediteren wellicht wel wat lang.

“Erg prettig en zeer ontspannend. Ik waande me weer op fijne plekken van verre vakanties en kwam even los uit de zorgen van nu.”

Kosten

Gratis

Voor wie?

Iedereen is welkom

Locatie

Vanuit je eigen huis

Ja, ik wil ook mediteren!

Download de gratis meditatie-app Insight Timer