Skip to main content

Meditatieavonden voor iedereen

Iedere maand organiseert Yoga Geeft Energie een meditatieavond. Tijdens deze meditatieavonden wordt een mooie, wat langere meditatie van ongeveer een uur gegeven. Het thema is iedere maand anders. Volg www.facebook.com/YogaGeeftEnergie/ voor meer informatie over het thema van de meditaties die aan bod komen.

Na de meditatie drinken we een kopje thee en is er gelegenheid om je ervaring te delen, maar voel je hiertoe niet verplicht.

Waarom mediteren in een groep?

Er is een groot verschil als je alleen of samen mediteert. Samen mediteren zorgt voor synergie en daardoor is er een groter effect. De ervaring is intenser, veel mensen komen in een diepere stilte. Alsof je bij een diepere laag in jezelf komt. Het gevoel van rust en ruimte is soms echt onbegrensd. Je kunt andere mensen letterlijk op dezelfde golflengte ontmoeten. Geregistreerde EEG-resultaten laten namelijk zien dat hersengolven tijdens het mediteren synchroniseren. Mediteren in een groep is een leuke en gezonde manier om te socialiseren. Daarbij is het een vaardigheid die goed is voor zowel je geest als je lichaam. 

Onderzoek naar de kracht van groepsmeditatie is al enkele decennia aan de gang. De resultaten lijken te valideren wat de oude wijzen zeiden; dat er meer vrede is in de nabijheid van een verlicht iemand. Individueel zien we onszelf misschien niet als verlicht, maar het groepseffect vermenigvuldigt elk afzonderlijk lid. – Deepak Chopra

Overige informatie

Locatie: Buurtcentrum de Fluiter, wiekslag 3 in Capelle aan den IJssel (gratis parkeren)
Kosten: € 10,-
max. 25 personen

Benodigdheden

Er zijn matjes aanwezig, maar je kunt ook je eigen matje meebrengen. Neem een handdoek mee voor op het matje en desgewenst ook een kussentje. Neem ook een fleecedekentje mee om over je heen te leggen.

Wie kan er meedoen?

Iedereen is welkom. Ervaring met mediteren is geen vereiste, maar voor beginners is gelijk een uur mediteren wellicht wel wat lang.

Ja ik wil ook mediteren!

Geef je op voor de volgende meditatieavond: akvanleeuwen@gmail.com