Bewustwording

Maandagochtend na het yogaweekend probeer ik mijn pre-puber van 10 van zijn E-reader af te krijgen om naar school te gaan. Normaal gesproken geen gemakkelijke ‘klus’. Maar deze ochtend voel ik (weer) de verandering in mijzelf; ik ben rustiger, ik ben ‘getuige’ van mijn eigen denken en dus volledig ‘in control’. Ik schiet niet in de assertieve rol maar blijf heel rustig en observeer de situatie. En dan besef ik ‘oh ja dit komt door het heerlijke yogaweekend’! Ook op mij heeft het een zeer positieve impact gehad!!

 

Het klooster

Dit keer vindt het yogaweekend wederom plaats in het vertrouwde klooster in Biezenmortel/Brabant. Maar liefst 23 mensen hebben zich aangemeld. Het is een gemengde groep van huidige en oude yogadeelnemers, oude (studie)vrienden, familie en een aantal mensen die ik nog niet ken. Sommige deelnemers gaan maar liefst voor de derde keer mee! Voor de nieuwelingen is het altijd even wennen om de weg te vinden in het enorme klooster, maar als je het eenmaal door hebt is het heel makkelijk. We mogen dit keer weer gebruik maken van de Hyronimuszaal op de tweede verdieping die net voor onze komst helemaal is opgeknapt. Het is een prachtige zaal geworden met een mooie vloer waar veel zonlicht naar binnen komt.

De yogasessies & meditaties

Op vrijdagmiddag is de eerste sessie en de energie zit nog erg hoog. Veel mensen zitten nog in hun hoofd na een drukke (werk)dag en week. Tijdens de meditatie vallen verschillende mensen in slaap. Voor verschillende mensen is het de eerste kennismaking met yoga. Gelukkig zijn de reacties positief en gaat iedereen ontspannen eten. Iedereen is vol lof over mijn manier van lesgeven en mijn stem schijnt heel rustgevend te zijn. Langzaam bouw ik het niveau van de yoga op gedurende het weekend.

Op vrijdagavond doen we het gebruikelijke voorstelrondje en zo kan iedereen die daar behoefte aan heeft elkaar beter leren kennen. En dit is het begin van een mooi groepsproces. De weergoden zijn ons zo goed gezind dat de yoga en meditatiesessie op zaterdagmiddag in de tuin van het klooster kan plaatsvinden. Voor velen wederom de highlight van het weekend. Een prachtige meditatie over het sturen van liefde naar elkaar versterkt de groepsziel nog meer.

  

De Loonse en Drunense duinen

Uiteraard brengen we ook dit weekend twee keer een bezoek aan de prachtige duinen. Niks mooiers dan lekker wandelen daar en genieten van de prachtige duinen, de hei, de bomen en de schapen. En natuurlijk weer een uitgelezen kans om mooie gesprekken te voeren en wat mooie (en ook grappige) yoga foto’s te maken met elkaar.

 

 

Healing sessies

Gedurende het weekend geeft Ellen Hussem van healing4balance maar liefst 16 healing consulten aan verschillende deelnemers. Voor velen is dit ook een eerste kennismaking met een dergelijk consult. Ellen is een ongelofelijk krachtige vrouw die heel wat (energetische) blokkades weet weg te halen en sommige deelnemers zelfs kennis laat maken met andere werelden!

Bar Gaudentia & Villa Pastorie

Iedere avond is het gezellig kletsen met elkaar in de Bar van het klooster. En op zaterdagavond gaan we zoals de voorgaande keren met een groot deel van de groep eten bij Villa Pastorie in Tilburg! Het is heel fijn om tijdens een weekend als deze je verhaal (anoniem) te kunnen doen en dit keer staat iedereen voor elkaar open om elkaar te helpen. Langzaam aan ontstaan er nieuwe vriendschappen en ontstaat er een mooie liefdevolle energie in de groep.

  

Klankschalen concert

En dan heb ik ook nog een verrassing in petto! Op zondagmiddag geeft George van KlankPraktijk George Mensink een prachtig klankschalen concert. Ook is dit voor bijna iedereen een eerste keer en een bijzondere ervaring. Hij heeft zijn enorme gongs bij zich en een aantal kleinere klankschalen. De klankmakers veroorzaken trillingen en zodra die je lichaam bereiken voel je rust en stilte. Je komt dan in contact met jezelf. Je lichaamscellen resoneren mee met de klanken van de instrumenten. De vibratie zoekt een weg om je lijf in balans te krijgen en geven je een innerlijke massage. Hierdoor kun je tijdens het concert mentale en/of fysieke blokkades voelen en doorbreken. Sommige mensen vallen in slaap en andere zweven weer langzaam weg…

  

Afsluitrondje

Tijdens weekenden als deze gaat de tijd zo snel…helemaal als het op zondag dan ook nog 23 graden is!! Het afsluitrondje was heel erg mooi en ontroerend. Iedereen is tot rust gekomen (sommige dachten zelfs dat dat onmogelijk zou zijn) en iedereen is lovend over mijn manier van lesgeven (toegankelijk, ook mogelijk met blessures) en mijn prettige stem. Maar “dankbaarheid” is denk ik wel het kernwoord van de afsluiting en dat is geheel wederzijds!